miercuri, 13 aprilie 2011

Dureri si agitatie la iesirea dintisorilor

Ati avut copiii agitati si nervosi din cauza gingiilor umflate care preced iesirea dintilor?
Primii dinti pot aparea intre 4-12 luni sau chiar mai tarziu la unii copii iar schimbarea dintilor de lapte poate incepe de la varsta de 5 ani.
Simptomele care anunta aparitia dintilor difera de la copil la copil si pot fi urmatoarele:
  • Gingii iritate, umflate si uneori rosii
  • Stare de neliniste, de nervozitate
  • Copilul are tendinta de a baga diferite obiecte in gura si de a le musca
  • Salivatie abundenta datorata senzatiei de discomfort, durere
  • Febra moderata uneori (37,5-38,3 gr.C)
Toate aceste manifestari  le-am tratat cu chamomilla 15CH sau 30CH (in functie de intensitatea manifestarilor la copil), cate 3 granule de 3 ori pe zi sau la nevoie iar dupa granulele homeopate copilul se linistea destul de bine.
De asemenea alimentatia are un rol deosebit in dezvoltarea dintilor sanatosi, de aceea, se recomanda cat mai multe proteine, vitamine si minerale dintre acestea  doua fiind absolut necesare: vitamina D (foarte prezenta in oua si peste) si calciul.
Remediul homeopat Pulsatilla se recomanda atunci cand copilul este plangacios si doreste sa fie tinut doar in brate in perioada iesirii dintilor.
Pentru dintisorii care ies greu, iar bebelusul se irita de  la saliva se recomanda granulele homeopate : kreosotum 9 Ch cate 3 granule de 3 ori pe zi in primele 1-2 zile si apoi doar 3 granule de kreosotum pe zi.
Silicea se recomanda cand dintii ies incet si cu dificultate iar copilul prezinta rezistenta scazuta la raceli.
Pentru bebelusii care transpira in zona capului foarte tare in timpul suptului se recomanda cate 3 granule de calcarea carbonica 9 CH.
 Toate aceste remedii homeopate sunt sigure, nu au efecte secundare si ajuta la ameliorarea starii de nervozitate, facand bebelusul dvs. mai fericit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu