miercuri, 17 iulie 2013

Magneziul un miracol prea puțin mediatizat

 Magneziul este un mineral esenţial folosit de sute de reacţii biochimice, ceea ce este esenţial pentru sănătate. Deficienţele de magneziu masive din populația generală au condus la un val de decese subite coronariene, diabet, accidente vasculare cerebrale şi cancer
Chiar şi un deficit uşor de magneziu poate provoca sensibilitate crescută la zgomot, nervozitate, iritabilitate, depresie psihică, confuzie, convulsii, tremurături, teamă şi insomnie.

Dieta modernă, cu o supra-abundenţă de cereale rafinate, alimente procesate şi zaharuri, conţine foarte puţin magneziu. Chiar şi magneziul din interiorul cerealelor integrale şi legumelor proaspete a scăzut constant în ultimii ani, din cauza epuizării de minerale în solurile noastre, făcând suplimentarea magneziu necesara pentru majoritatea oamenilor. Eu recomand utilizarea de clorură de magneziu transdermic (in baie) ca fiind cel mai eficient mod de a îmbunătăţi
repede nivelul de magneziu in organism.
 
Multe laboratoare sau doctori nu includ în analizele de rutină la sânge şi magneziemia adică nivelul magneziului în sange, iar mulţi dintre doctori nu au habar că pacienţii lor au deficit de  magneziu, insă magneziul este responsabil de mult mai multe boli decat alte minerale. 
Milioane de oameni suferă de diferite boli si isi tratează simptomele cu medicamente scumpe când ei ar putea fi trataţi cu suplimente de magneziu. Foarte puţini oameni cunosc rolul enorm al magneziului în organismul lor, magneziul fiind de departe cel mai important mineral din corp.
Dupa oxigen, apa si hrana de bază, magneziul este cel mai important element de care avem nevoie, dar prea putin ştiut.
Este mai important decat calciu, potasiu, sodiu si regleaza activitatea celor 3 minerale. Mii de oameni suferă zilnic de deficit de magneziu fără să știe acest lucru.
Multe persoane se intreabă "De ce sunt deshidratată şi imi e sete dacă beau atât de multă apă?". 
Sete inseamna nu lipsa apei ci inseamnă lipsa unui electrolit. 
Toti acei ani în care doctorii obişnuiau să spună pacienţilor ca totul e doar în mintea lor au fost ani de ignoranţă medicală.
Este un chin să ai deficit de magneziu la un nivel mai mic sau mai mare. 
Deficitul de magneziu  perturbă somnul şi nivelul de stres de fond şi o serie de alte lucruri care se reflectă asupra calităţii vieţii. 



Simptomele deficitului de magneziu:

 Primele simptome ale deficitului de magneziu pot fi subtile: cârcei, dureri de picioare, spasme musculare. Alte semne ale lipsei de magneziu sunt: lipsa apetitului, greaţă, vărsături, oboseală, slăbiciune. 
Daca deficitul se agraveaza apar: amorţeala, furnicăturile, convulsiile, modificări de personalitate, ritm cardiac anormal, şi spasme coronariene.

 O prezentare a deficitului de magneziu a fost frumos făcută de Dr. Sidney Baker. "Deficitul de magneziu poate afecta aproape orice organ al corpului".  
Cu privire la muschii scheleticipot aparea ticuri, crampe, tensiune musculară, dureri musculare, inclusiv dureri de spate, dureri de gât, dureri de cap.  
De asemenea poate aparea senzaţie de constricţie toracică sau o senzaţie ciudată că nu poate respira adânc.


Simptomele care implică afectarea contracţiei musculaturii netede includ constipaţie, spasme urinare, crampe menstruale, dificultăţi la înghiţire sau un nod în gât, mai ales provocate de consumul de zahăr, fotofobie, în special dificultăţi de adaptare la farurile luminoase din sens opus, sensibilitate la tensiune musculară, afectarea muschiului stapedius în ureche.

  Continuând cu simptomele de deficit de magneziu, sistemul nervos central este afectat semnificativ. Simptomele includ insomnie, anxietate, hiperactivitate şi nelinişte cu mişcare constantă, atacuri de panică, agorafobie, si iritabilitate premenstruală. Simptomele  carentei de magneziu care implică sistemul nervos periferic cuprind amorţeală, furnicături si alte senzații anormale, cum ar fi senzaţii vibratorii

Simptome sau semne ale sistemului cardiovascular includ palpitatii, aritmii cardiace, angină pectorală și din cauza spasmelor arterelor coronare: hipertensiunea arteriala si prolaps de valva mitrala.  
Fiţi conştienţi de faptul că nu toate simptomele trebuie să fie prezente pentru a presupune deficitul de magneziu, dar, multe dintre ele apar adesea impreuna.  
De exemplu, persoanele cu prolaps de valva mitrala au frecvent palpitatii, anxietate, atacuri de panică și simptomele premenstruale. Persoanele cu deficit de magneziu de multe ori par a fi "încuiate".  
Alte simptome generale includ o pofta de sare, atât pofta de carbohidrati si intoleranta la carbohidrati, in special de ciocolata, şi sensibilitate la sani. "

Magneziul este necesar pentru fiecare celula din organism, inclusiv cele ale creierului si este una dintre cele mai importante minerale, din cauza rolului său vital în sute de sisteme enzimatice şi funcţii legate de reacţii în metabolismul celular, precum şi ca fiind esenţial pentru sinteza de proteine​​, pentru utilizarea de grăsimi și carbohidraţi.
 Este nevoie de magneziu, nu numai pentru producerea de enzime specifice de detoxifiere, dar este, de asemenea, importantă pentru producerea de energie .  
Un deficit de magneziu poate afecta aproape orice sistem al organismului.

La fel ca şi de apă avem nevoie de magneziu în fiecare zi.  
Există o necesitate permanentă de magneziu, iar când apa şi magneziul sunt prezente în viaţa noastră sănătatea sunt îmbunătăţite.

Unul dintre motivele medicilor de a prescrie  milioane de reţete pentru tranchilizante în fiecare an este nervozitatea, iritabilitatea, anxietatea+ în mare parte cauzată de diete inadecvate şi  lipsite de magneziu. Persoanele cu  deficit
uşor de magneziu devin iritabili, sensibili la zgomot, hiper-excitabili, receptivi şi beligeranţi. În cazul în care deficitul este mult mai sever sau prelungit, ei pot dezvolta spasme, tremor, puls neregulat, insomnie, slăbiciune musculară şi crampe picioare.

Dacă magneziu este grav deficitar, creierul este deosebit de afectat.  

Gândirea înnourata, confuzia, dezorientarea, depresia marcată şi chiar halucinaţii terifiante de delirium tremens sunt în mare parte determinate de lipsa acestui nutrient si remediate când magneziu este administrat.  

Deoarece cantităţi mari de calciu se pierd în urină atunci cand magneziul este subaprovizionat, lipsa acestui nutrient devine indirect responsabilă pentru cariile dentare mult mai agresive, dezvoltarea săracă a oaselor, osteoporoza şi vindecarea lentă a fracturilor. Impreună cu vitamina B6 (piridoxina), magneziul ajută la reducerea şi dizolvarea pietrelor la rinichi făcute din fosfat de calciu.

 Deficitul de magneziu poate fi un factor comun asociat cu rezistenţa la insulină.

Simptomele sclerozei multiple, care sunt, de asemenea, simptome de deficit de magneziu includ spasme musculare, slăbiciune, atrofie musculară, incapacitatea de a controla vezica urinară, nistagmus (miscari rapide ale ochilor), pierderea auzului, şi osteoporoza


O altă listă bună de simptome de avertizare timpurie pentru deficit de magneziu este:

  • Oboseala fizică și psihică
  • Ticuri nervoase persistente ale muschilor oculari
  • Tensiunea în partea superioară a spatelui, umerilor şi gâtului
  • Dureri de cap
  • Retenţia de lichide in perioada pre-menstruala si sensibilitatea sanilor

De asemenea alte manifestări posibile de deficit de magneziu sunt:

  • consum redus de energie
  • oboseală
  • slăbiciune
  • confuzie
  • nervozitate
  • anxietate
  • iritabilitate
  • convulsii (şi accese de furie)
  • digestie săracă
  • PMS și dezechilibre hormonale
  • incapacitatea de a dormi
  • tensiune musculară, spasme şi crampe
  • calcifierea organelor
  • slăbirea oaselor
  • ritm cardiac anormal

Deficitul sever de magneziu poate duce la niveluri scăzute de calciu în sânge (hipocalcemie). Deficitul de magneziu este de asemenea asociat cu un nivel scăzut de potasiu în sânge (hipokaliemie). Durerile de cap, vederea înceţoşată, ulceraţiile la nivelul gurii, oboseala si anxietatea sunt, de asemenea, primele semne de epuizare.
Auzim tot timpul despre  bolile de inima ca ar fi numarul unu in topul bolilor, datorita hipertensiunii arteriale care este un "ucigaș tăcut".


Medicina modernă ar trebui să-i ajute pe oameni, nu să-i răneasca, dar medicii cu ignoranța lor aproape totală referitoare la magneziu ajung sa răneasca mai mult decat sa ofere ajutor, iar multe dintre intervenţiile medicale conduc la scăderea nivelurilor de magneziu, atunci când ar trebui să le conducă în sus. 


Baza aroganţei medicale este, de fapt ignoranţa medicală și singurul motiv al ignoranţei şi aroganţei condus pe câmpul de joacă al medicinei  este lăcomia pentru putere şi bani.

Natura umană pare să fie cel mai rău lucru în medicina modernă atunci când ar trebui să fie cea mai bună
 Este trist oamenii trebuie să sufere inutil şi extrem de tragic deoarece medicina alopată a întors spatele la Juramantul lui Hipocrate şi tot ce înseamnă acest jurământ.


Un comentariu:

  1. Interesant articol. Am tot tcitit insa ca alimentele nu prea mai contin asa mult magneziu cum contineau acum 20 de ani... Suplimentele, nu stiu care or mai fi bune, ar fi baza. O prietena spunea ceva de Magnerot, pe bqaza de magneziu, ca se simpte bine... Ce parere aveti ?

    RăspundețiȘtergere