miercuri, 17 iulie 2013

Magneziul un miracol

 Magneziul este un mineral esential folosit de sute de reactii biochimice, ceea ce este esențial pentru sănătate. Deficiențele de magneziu masive din populatia generala au condus la un val de decese subite coronariene, diabet, accidente vasculare cerebrale si cancer. Chiar și un deficit ușor de magneziu poate provoca sensibilitate crescuta la zgomot, nervozitate, iritabilitate, depresie psihică, confuzie, convulsii, tremurături, teamă, și insomnie.

Dieta moderna, cu o supra-abundență de cereale rafinate, alimente procesate și zaharuri, contine foarte putin magneziu. Chiar și magneziul din interiorul cerealelor integrale și legumelor proaspete a scăzut constant în ultimii ani, din cauza epuizării de minerale în solurile noastre, făcând suplimentarea magneziu necesara pentru majoritatea oamenilor. Eu recomand utilizarea de clorură de magneziu transdermic (in baie) ca cel mai eficient mod de a îmbunătăți
repede nivelul de magneziu .
 
Multe laboratoare sau doctori nu includ in analizele de rutina la sange si magneziemia adica nivelul magneziului in sange, iar multi dintre doctori nu au habar ca pacientii lor au deficit de  magneziu insa magneziul este responsabil de mult mai multe boli decat alte minerale. Milioane de oameni sufera de diferite boli si isi trateaza simptomele cu medicamente scumpe cand ei ar putea fi tratati cu suplimente de magneziu, dar medicina alopata este pierduta in aceasta privinta. Foarte putini oameni cunosc rolul enorm al magneziului in organismul lor, magneziul fiind de departe cel mai important mineral din corp. Dupa oxigen, apa si hrana de baza, magneziul este cel mai important element de care avem nevoie, dar prea putin stiut. Este mai important decat calciu, potasiu, sodiu si regleaza activitatea celor 3 minerale. Mii de oameni sufera zilnic de deficit de magneziu fara sa stie acest lucru.
Multe persoane se intreaba "De ce sunt deshidratata si imi e sete daca beau atat de multa apa?". Sete inseamna nu lipsa apei ci inseamna lipsa unui electrolit. Toti acei ani in care doctorii obisnuiau sa spuna pacientilor ca totul e doar in mintea lor au fost ani de ignoranta medicala.
Este un chin sa fii deficitar in magneziu la un nivel mai mic sau mai mare. 
Deficitul de magneziu  perturba somnul si nivelul de stres de fond și o serie de alte lucruri care se reflectă asupra calității vieții. 
 Medicii nu au folosit testul adecvat de magneziu - testele de sange ser denaturau  perceptiile lor.

Simptomele deficitului de magneziu:
 Primele simptome ale deficitului de magneziu pot fi subtile, majoritatea magneziului fiind in tesuturi, carcei, dureri de picioare, spasme musculare. Alte semne ale lipsei de magneziu sunt: lipsa apetitului, greata, varsaturi, oboseala, slabiciune. Daca deficitul se agraveaza apar: amorțeala, furnicăturile, convulsiile, modificări de personalitate, ritm cardiac anormal, și spasme coronariene.

 O prezentare a deficitului de magneziu a fost frumos facuta de Dr. Sidney Baker. "Deficitul de magneziu poate afecta aproape orice organ al corpului. Cu privire la muschii scheleticipot aparea ticuri, crampe, tensiune musculară, dureri musculare, inclusiv dureri de spate, dureri de gât, dureri de cap și comune maxilarului (sau ATM). De asemenea poate aparea senzație de constricție toracică sau o senzație ciudată că nu poate respira adanc.


Simptomele care implică afectarea contracția musculaturii netede includ constipație, spasme urinare, crampe menstruale, dificultăți la înghițire sau un nod în gât, mai ales provocate de consumul de zahăr, fotofobie, în special dificultăți de adaptare la farurile luminoase din sens opus, sensibilitate la tensiune musculară, afectarea muschiului stapedius în ureche.

  Continuând cu simptome de deficit de magneziu, sistemul nervos central este afectat semnificativ. Simptomele includ insomnie, anxietate, hiperactivitate și neliniște cu mișcare constantă, atacuri de panică, agorafobie, si iritabilitate premenstruala. Simptome ale carentei de magneziu care implică sistemul nervos periferic cuprind amorțeală, furnicături, și alte senzații anormale, cum ar fi fermoare și senzații vibratorii

 Simptome sau semne ale sistemului cardiovascular includ palpitatii, aritmii cardiace, angină pectorală și din cauza spasme ale arterelor coronare, hipertensiunea arteriala si prolaps de valva mitrala. Fiți conștienți de faptul că nu toate simptomele trebuie să fie prezente pentru a presupune deficitul de magneziu, dar, multe dintre ele apar adesea impreuna. De exemplu, persoanele cu prolaps de valva mitrala au frecvent palpitatii, anxietate, atacuri de panică și simptomele premenstruale. Persoanele cu deficit de magneziu de multe ori par a fi "încuiate". Alte simptome generale includ o pofta de sare, atât pofta de carbohidrati si intoleranta la carbohidrati, in special de ciocolata, și sensibilitate la sani. "

Magneziul este necesar pentru fiecare celula din organism, inclusiv cele ale creierului si este una dintre cele mai importante minerale atunci când luând în considerare suplimentarea, din cauza rolului său vital în sute de sisteme enzimatice și funcții legate de reacții în metabolismul celular, precum și ca fiind esențial pentru sinteza de proteine​​, pentru utilizarea de grăsimi și carbohidrați. Este nevoie de magneziu, nu numai pentru producerea de enzime specifice de detoxifiere, dar este, de asemenea, importantă pentru producerea de energie legat de detoxifierea celulei. Un deficit de magneziu poate afecta aproape orice sistem al organismului.


 La fel ca si apa avem nevoie de magneziu de zi cu zi. Există o necesitate permanenta de magneziu, precum și apă și când magneziu este prezent în viața si apa și sănătatea sunt îmbunătățite.

Unul dintre motivele medicilor de a scrie  milioane de retete pentru tranchilizante in fiecare an este nervozitate, iritabilitate, anxietate în mare parte cauzată de diete inadecvate lipsite de magneziu. Persoanele cu ușor deficit de magneziu devin iritabili, sensibili la zgomot, hiper-excitabili, receptivi și beligeranti. În cazul în care deficitul este mult mai sever sau prelungit, ei pot dezvolta spasme, tremor, puls neregulat, insomnie, slăbiciune musculară și crampe picioare.

Dacă magneziu este grav deficitar, creierul este deosebit de afectat. Gândire înnourata, confuzie, dezorientare, depresie marcată și chiar halucinații terifiante de delirium tremens sunt în mare parte aduse pe de o lipsă de acest nutrient și remediate când magneziu este dat. Deoarece cantități mari de calciu se pierd in urina atunci cand magneziu este subaprovizionat, lipsa de acest nutrient devine indirect responsabil pentru cariilor dentare mult mai agresive, dezvoltarea săraca
a oaselor, osteoporoza si vindecarea lenta de oase rupte și fracturi. Cu vitamina B6 (piridoxina), magneziu ajută la reducerea și dizolvarea pietrelor la rinichi facute din fosfat de calciu.

 Deficitul de magneziu poate fi un factor comun asociat cu rezistenta la insulina.

Simptomele sclerozei multiple, care sunt, de asemenea, simptome de deficit de magneziu includ spasme musculare, slăbiciune, spasme musculare, atrofie musculară, incapacitatea de a controla vezica urinara, nistagmus (miscari rapide ale ochilor), pierderea auzului, si osteoporoza. Persoanele cu SM au rate mai mari de epilepsie decat controalele. Epilepsia a fost, de asemenea, legata de deficiențele de magneziu.

O altă listă bună de simptome de avertizare timpurie este:

Oboseala fizică și psihică
Persistente tic nervos de sub ochi
Tensiunea în partea superioară a spatelui, umerilor și gâtului
Dureri de cap
Retenție de lichide pre-menstrual și / sau piept de sensibilitate

Manifestări posibile de deficit de magneziu includ:
consum redus de energie
oboseală
slăbiciune
confuzie
nervozitate
anxietate
iritabilitate
Convulsii (și accese de furie)
digestie săraca
PMS și dezechilibre hormonale
Incapacitatea de a dormi
Tensiune musculara, spasme si crampe
Calcifierea organelor
Slăbirea oaselor
Ritm cardiac anormal


Deficitul sever de magneziu poate duce la niveluri scăzute de calciu în sânge (hipocalcemie). Deficitul de magneziu este de asemenea asociat cu un nivel scăzut de potasiu în sânge (hipokaliemie). Dureri de cap, vedere încețoșată, ulcerații la nivelul gurii, oboseala si anxietate sunt, de asemenea, primele semne de epuizare.
Auzim tot timpul despre  bolile de inima ca sunt numarul unu in criza de sanatate din tara, cu privire la modul în care hipertensiune arteriala este "ucigas tacut", și despre modul în care un numar din ce in ce mai mare cetățenii noștri sunt distrusi de diabet  , boala Alzheimer, și o serie de alte boli cronice.
  
Semnele de deficit sever de magneziu includ: sete extremă, foame extremă, urinare frecventă, răni sau lovituri care se vindecă lent, piele uscata cu mancarimi, pierdere in greutate inexplicabila, vedere incetosata, care se schimbă de la o zi la alta, oboseală neobișnuită sau somnolență, furnicături sau amorțeală la nivelul mâinilor sau picioarelor.
Dar stai un minut, nu sunt cele aceleasi simptome ca si cele de diabet zaharat? Mulți oameni au diabet zaharat cu aproximativ 5 ani înainte de a prezinta simptome puternice. Până în acel moment, unii oameni au deja deteriorari ale ochilor, rinichilor, leziuni ale nervilor cauzate de starea de deteriorare a celulelor lor din cauza rezistentei la insulina si deficitului de magneziu. Deficitul de magneziu este sinonim cu diabetul zaharat și este la rădăcina a multe, dacă nu toate problemele cardiovasculare.

Deficitul de magneziu este un predictor de diabet si boli de inima, atât; diabetici atât au nevoie de mai mult magneziu și pierd mai mult magneziu decat majoritatea oamenilor. În două studii noi, atat la barbati cat si femei, cei care au consumat mai mult magneziu in dieta lor au fost cel mai putin probabil de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, potrivit unui raport in ianuarie 2006 problema a revistei Diabetes Care.  
Până în prezent, foarte puține studii mari au examinat direct efectele pe termen lung ale magneziului in diabet
Dr. Simin Liu de la Harvard Medical School si Scoala de Sanatate Publica din Boston, spune, "Studiile noastre au furnizat unele dovezi directe ca un aport mai mare de magneziu alimentar poate avea un efect de protectie pe termen lung cu privire la reducerea riscului de aparitie a diabetului", a declarat Liu, care a fost implicat în ambele studii.

Setea de diabet zaharat este o parte din raspunsul organismului la urinare excesiva. Urinarea excesiva este încercarea organismului de a scăpa de glucoză în plus în sânge. Acest urinare excesiva duce la creșterea senzatiei de sete. Dar trebuie sa ne uitam la ceea ce este cauza acestui nivel de lipsa de armonie.  

 Organismul are nevoie să-și arunce glucoza din cauza creșterii rezistenței la insulină iar rezistența este alimentata direct de deficit de magneziu, ceea ce determina insulte toxice mult mai daunatoare pentru tesuturi în același timp.

 Când diabeticii obțin zaharuri din sange prea mari, corpul creeaza "cetone", ca un produs de rupere jos a grăsimilor. Aceste cetone sunt cauza acidității sângelui care determină "acidoza" din sânge, ceea ce duce la cetoacidoză diabetică (DKA).
 Este, de asemenea numită "acidoză diabetică", "cetoza", "cetoacidoză" sau "comă diabetică".

Suplimentele de magneziu orale reduc deshidratarea
hematiilor. În soldurile generale optime de electroliti sunt necesare pentru a menține cea mai bună hidratare.Setea diabetica este inițiată în mod special prin deficit de magneziu, cu exces de calciu relativă în celule

 Autismul si deficitul de magneziu. Atunci studiem spectrul autismului si alte tulburari neurologice la copii, este important să se cunoască si semnele lipsei magneziului : agitat, nu poate sta linistit, isi balaseaza corpul, scrasnirea dintilor, sughițul,  sensibil la zgomot, atenție redusa, concentrare saraca, iritabili, agresiva, gata să explodeze.

 Când vine vorba de copiii de astăzi, avem un deficit mare de magneziu pentru mai multe motive:
 1) alimentele pe care le mananca sunt tot mai sarace in magneziu , în general, așa cum vom vedea mai jos sunt în scădere în conținut mineral într-un mod alarmant.  
2) Alimentele mancate de multi copii de la fast-food sau acasa sunt foarte procesate, care nu oferă nutriție reală pentru organism.  
3) Pentru ca cei mai multi copii  nu se absorb mineralele de care au nevoie chiar și atunci când sunt prezente în intestin. Absorbția de magneziu este dependenta de sanatatea intestinala, care este compromisă în totalitate în sindroame de intestin permeabil și alte probleme intestinale ca majoritatea tulburărilor sindrom autismului. 4) Pentru ca suplimentele orale pe care se bazeaza medicii  nu sunt usor de absorbit, deoarece acestea nu sunt în forma corectă și că  în general, nu este usor de administrat pe cale orală. 
Medicina moderna ar trebui să-i ajute pe oameni nu sa-i răneasca, dar medicii cu ignoranța lor aproape totală referitoare la magneziu ajung sa raneasca mai mult decat sa ofere ajutor iar multe dintre intervențiile medicale conduc la scaderea nivelurilor de magneziu, atunci când ar trebui să le conduca în sus. 


Baza aroganței medicale este, de fapt ignoranța medicala și singurul motiv al ignorantei si arogantei condus pe campul de joaca al medicinei  este lacomia pentru putere și bani.  

Natura umană pare să fie cel mai rău lucru în medicina modernă atunci când ar trebui să fie cea mai buna
 Este trist oamenii trebuie să sufere inutil și extrem de tragic cand medicina alopata a întors spatele la Juramantul lui Hipocrate și tot ce înseamnă acest juramant.


Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Trimiteţi un comentariu