luni, 23 martie 2015

Sindromul picioarelor neliniștite


Cauzele specifice ale sindromului picioarelor neliniștite nu sunt cunoscute, dar acesta afectează milioane de oameni.

Șansele de a dezvolta sindromul picioarelor neliniștite crește o data cu vârsta. Mai mult de o persoană din 10, cu vârsta peste 65 de ani este afectată. Dar de acest sindrom pot suferi chiar si copiii.

Acest sindrom a fost descris pentru prima dată în 1945 de către un specialist  suedez de neurologie Karl-Axel Ekbom.
Femeile sunt mai susceptibile de a fi afectate decât bărbații mai ales în ultimele câteva săptămâni de sarcină.
La copii, sindromul poate fi diagnosticat în mod greșit ca "durere de creștere". Simptomele de obicei se agravează pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.

Sindromul picioarelor neliniștite este o afecțiune cronică, perturbatoare în cazul în care o simte ca un îndemn de a mișca picioarele, de asemenea o senzație neplăcută, cum ar fi durere, senzație de mâncărime sau gâdilat în mușchi în timp ce încerci să dormi culcat. În multe cazuri de picioare neliniștite, manifestarea simptomelor este ușoară, dar, în cazuri mai severe, simptomele pot fi de multe ori intolerabile.

Atunci când aveți sindromul picioarelor neliniștite, o noapte fără somn vă poate face viața și mai grea. Te poți simți atât de obosit încât să iți vină sa plângi.

Foarte mulți oameni suferă de acest sindrom, deoarece au lipsă serioasa de magneziu.

E prea greu sa înțeleagă medicii? Sunt atât de capturați de paradigmele farmaceutice încât nu pot vedea răspunsul ușor?


Cea mai mare parte a populației are deficit de magneziu și problema se înrăutățește datorita conținutului nutrițional în scădere în produsele alimentare. În plus, toate produsele alimentare albe, orez alb, pâine alba, zahăr alb, sare alba și spaghete albe au tot magneziul scos.

Cel mai bun tratament al sindromului picioarelor neliniștite este cu orice formă de magneziu, deoarece magneziul relaxează mușchii și nervii. Mai mult decât atât, calciul determină contracția fibrelor musculare scheletice, pe când  magneziul provoacă relaxare. Când există prea mult calciu și insuficient magneziu în interiorul unei celule, puteți obține contracția musculară susținută: spasme și uneori chiar convulsii.

Pentru a duce sarcina la bun sfârșit și pentru o naștere ușoară, femeile însărcinate trebuie să facă băi cu ulei de magneziu.

Uleiul de magneziu aplicat prin pulverizare de 2 ori pe zi pe genunchi și picioare, combinat cu suplimente orale de magneziu poate face ca simptomele de picioare neliniștite să dispară.

Eu folosesc  ulei de magneziu  pulverizat de 1-2 ori pe zi pe picioare sau mâini. De asemenea mai folosesc zilnic și magneziu oral ân formă ionica, pentru a fi în formă în fiecare zi.

Magneziul este un mineral esențial care joacă un rol important în funcționarea sistemului musculo-scheletic. Magneziul permite mușchilor să se relaxeze, oferind un efect calmant, care permite o relaxare profundă și un somn mai bun.